Muskelavslappnande injektionsbehandling

Vår behandling med ett muskelavslappnande ämne som injiceras med en mycket tunn nål i den underliggande muskulaturen är en av världens vanligaste medicinska behandlingar mot rynkor och fina linjer.

Resultat är att linjer och rynkor som skapats på grund av ansikte rörelse, ålder mm. blir mindre synliga och i de flesta behandlingar försvinner helt. Behandlingen är smärtfri och resultatet syns efter ett par dagar och håller sig upp till 6 månader.

sherry beauty2965

Viktiga indikationer

  • Man skall inte vara gravid eller amma.
  • Undvika magnecyl eller Ipren.
  • Man skall ej ha infektion, feber, herpes eller ha sjukdomskänsla i kroppen.
  • Man skall Ej simma, basta eller träna samma dag.
  • Man skall Ej utföra peeling eller massage på behandlade området.
  • Man skall Ej sminka sig under första 5 timmarna.
  • Undvik aktiviteter som kan skapa större rodnad i huden. 

Omedelbart efter behandlingen kan du komma att känna en viss smärta, vara svullen i behandlingsområdet. Det behandlande området kan kännas lite bortdomnat och huden kan se lite röd och irriterad ut. Även detta försvinner inom några timmar. det dröjer ungefär 3 – 5 dagar innan du märker av effekten som kommer smygande och ökar gradvis i 10-14 dagar. Dag 14 ser du full effekt. Vanligtvis bokar vi in dig på ett återbesök efter 14 dagar för att se hur det ser ut och om behandlingen behöver kompletteras.
Det är viktigt att tänka på att de behandlingsresultat man uppnår med hjälp av muskelavslappnande preparat inte är permanenta.
Den resultatet kommer att gå tillbaka inom 3-6 månader beroende på livstil.

En injektionsbehandling med muskelavslappnande preparat är ett enkelt ingrepp. Inför din första fillerbehandling får du först träffa din injektionsbehandlare på vår klinik för en konsultation. Där görs en bedömning av dina förutsättningar och du får information om behandligen. En behandling tar ca 30 minuter och du kan fortsätta din dag som vanligt direkt efter behandlingen. Den går till på ungefär följande sätt. Först gör vi en bedömning och konsultation, du som klient skriver på din samtycke papper. Injektionsplatserna rengörs och desinficeras. Själva injektionsprocessen går mycket snabbt och en behandling bestående av en serie injektioner är ofta över på mindre än 5 minuter. Efter injektionerna tvättas det behandlande området av. Resultaten av en behandling med muskelavslappnande preparat syns inom 3-14 dagar efter behandlingen.

Små blåmärken kan uppkomma och synas i det behandlade området. Biverkningar av muskelavslappnande behandlingar är mycket sällsynta. Om en biverkning skulle uppstå är den lokal och alltid övergående. Små blåmärken kan uppkomma och synas i det behandlade området.

Våra muskelavslappnande behandlingar

En konsultation skall genomföras innan första behandlingen . Under konsultationen går vi igenom hur behandlingen går till, vilka smärtlindrings- eller bedövningsalternativ kliniken erbjuder, förväntad effekt och eventuella biverkningar. Vidare är det viktigt för oss att få veta om du har en känd överkänslighet eller allergi, om du har någon sjukdom eller om du äter några mediciner. Oavsett om du bokar en konsultation i förväg eller inte så gör vi en konsultation innan vi påbörjar en behandling.

 

En del rynkor kan upplevas som charmiga  medan andra rynkor kan upplevas som negativa och sura såsom bekymmersrynkan mellan ögonbrynens. Rynkor är något som med åren framträder på oss alla,  ju mer huden förlorar sin elasticitet desto mer framträder rynkorna. 

Ålder är givetvis en faktor men det finns andra faktorer som arvsanlag, solexponering, rökning och stress som också har en stor inverkan på rynkorna i ansiktet. Om rynkorna är något man känner att man vill motverka eller bearbeta går de att behandla med  det muskelavslappnande medel som vi använder. Det är ett väl beprövat och godkänt läkemedel. 

En liten mängd av preparatet injiceras i huden för att blockera nervimpulser i den utvalda ansiktsmusklerna , som motverkar att muskeln drar ihop sig och bildar rynkor. På detta sätt blir hudens yta slätare och rynkor minskar.

Förebygga är nyckeln därför rekommenderar vi att börja tidigt, innan rynkorna blivit för djupa för då kan man behöva kombinera behandling med en fillerbehandling för bästa möjliga resultat.

 
 
 
 

Många upplever att tydliga rynkor och veck i pannan får hela ansiktet att se trött och ihopsjunket ut. Rynkor är något som med åren framträder på oss alla,  ju mer huden förlorar sin elasticitet desto mer framträder rynkorna. 

Ålder är givetvis en faktor men det finns andra faktorer som arvsanlag, solexponering, rökning och stress som också har en stor inverkan på rynkorna i ansiktet. Rynkorna i pannan är de som orsakas av muskelsammandragning av ansiktsmusklerna, vilket med tiden leder till bildandet av veck i huden. 

Om rynkorna är något man känner att man vill motverka eller bearbeta går de att behandla med ettt muskelavslappnande medel som är ett ett väl beprövat och godkänt läkemedel. Metoden är ett enkelt och skonsamt sätt att minska rynkor i ansiktet och förebygga att nya uppkommer.

 
 
 
 

Kråksparkar är de små tunna veck och rynkor som uppstår vid sidan av ögat när du skrattar eller kisar, även kallade skrattrynkor. De kan upplevas som charmiga men ibland dessa kråksparkar ger ansiktet ett åldrat utseende. Precis som med resten av övre ansiktet kan dessa rynkor bli djupare och permanenta med tiden, och sträcka ner sig ner till kinderna. 

Ålder är givetvis en faktor men det finns andra faktorer som arvsanlag, solexponering, rökning och stress som också har en stor inverkan på rynkorna i ansiktet. Om rynkorna är något man känner att man vill motverka eller bearbeta går de att behandla med muskelavslappnande medel. Vår behandling utförs med ett väl beprövat och godkänt läkemedel. Behandlingen är ett enkelt och skonsamt sätt att minska rynkor i ansiktet och förebygga att nya uppkommer. 

En liten mängd muskelavslappnande preparat injiceras i huden för att blockera nervimpulser i den utvalda ansiktsmusklerna , som motverkar att muskeln drar ihop sig och bildar rynkor. En behandling för kråksparkar kan mildra och i vissa fall, helt eliminera rynkorna och ge ögonen ett öppet och piggt utseende.

 
 

Primär hyperhidros, är onaturligt hög svettproduktion som inte hör ihop med stress, nervositet eller någon sjukdom, är ett vanligt tillstånd som drabbar ca 3% av befolkningen. Man kan ha onormalt hög svettproduktion i armhålor, handflator, fotsulor, ansikte eller ljumskar kan starkt reducera livskvaliteten. Överdrivna svettningar kan behandlas på ett effektivt sätt med hjälp av injektionsbehandling. Behandlingen är både snabb och effektiv.

Hur länge håller effekten i sig? Effekten av en injektionsbehandling mot svettning är övergående, vilket är en av dess stora fördelar. 

Vanligtvis märker du en förbättring redan den första veckan efter din behandling. Effekten håller sedan i sig i genomsnitt 7,5 månad och1 av 4 patienter märker fortfarande effekt efter ett år.

När effekten börjar avta kan du vid behov få behandling igen, men inte oftare än var 16:e vecka. 

Hur går behandlingen till? En läkarkonsultation skall genomföras innan första svettbehandlingen. Under konsultationen går läkaren igenom hur behandlingen går till, vilka smärtlindrings- eller bedövningsalternativ kliniken erbjuder, förväntad effekt och eventuella biverkningar. Innan behandlingen påbörjas ges smärtlindring för att sticken inte skall vara så obehagliga. 

Därefter läggs några stick som gör lite småont i behandlingsområdet och det hela är över på mindre än 30 sekunder. Sedan dröjer det ungefär 3 – 5 dagar innan du märker av effekten som kommer smygande och ökar gradvis i 10-14 dagar. Dag 14 ser du full effekt. Vanligtvis bokar vi in dig på ett återbesök efter 14 dagar för att se hur det ser ut och om behandlingen behöver kompletteras.

Efter behandlingen? undvik aktiviteter som kan skapa större rodnad i huden, exempelvis träning, sauna och varma bad. Undvik också massage över det behandlade området. På så sätt sprider sig inte läkemedlen för mycket i huden.
Biverkningar? Biverkningar av hyperhidrosbehandlingar är mycket sällsynta. Om en biverkning skulle uppstå är den lokal och alltid övergående. Små blåmärken kan uppkomma och synas i det behandlade området.

Ibland önskar man lyfta ögonbrynen diskret för att få en öppnare blick. En behandling med muskelavslappnande preparat kan hjälpa brynet att få ett fint lyft och en öppnare öga.

Att fylla läpparna med olika fillers vet de flesta att man kan göra för att få ett mer markant plut, ändra formen eller ge mer volym åt läpparna. Men ibland skulle ett litet lyft av överläppen vara pricken över i:et.

Läpplyft minskar även avståndet mellan läppen och näsan! När vi blir äldre tenderas detta område att bli längre eller vissa har den avståndet ärfligt. Genom att injicera ett muskelavslappnande preparat i muskeln ovanför läppen får man muskeln att slappna av och resultat blir att överläppen lyfts en aning och ett naturligt litet plut framträder. 

Efter en konsultation om du väljer att göra läpplyft med injektionsbehandling läggs några stick som gör lite småont ovanför läppen, men det hela är över på mindre än 30 sekunder.

 

Tandgnissling/ tandgnissel och spända käkar är väldigt vanligt och beror ofta på stress, att du lider av någon form av nattstörning eller att du omedvetet biter ihop käkarna och pressar med din tuggmuskel under både dagen och natten.

Det i sin tur kan leda till att du får spänningshuvudvärk, migrän, värk i käken, ansiktet och öronen och att du får förslitningsskador på dina tänder.käkmuskeln kan bli förstorad av spänningarna och påverka ansiktsformen. Vid ansiktsskulptering använder man sig av denna behandling om man önskar minska en extra bred kantig ansiktsform då det i dessa fall ger en avsmalnande effekt på käkmuskulaturen vilket skapar ett smalare intryck av en framträdande kantig underkäke.

Genom att behandla tuggmuskeln(massetern) med injektioner med muskelavslappnande medel minskar man tuggmuskelns kraft och på så vis slipper du symptomen som dessa spänningar kan ge. Endast mycket små mängder injiceras, Efter behandlingen Små röda prickar på huden från nålsticken förekommer, som oftast går över på några minuter.

Det tar ungefär 3 – 5 dagar innan du märker av effekten som kommer smygande och ökar gradvis i 10-14 dagar. Dag 14 ser du full effekt.Vanligtvis bokar vi in dig på ett återbesök efter 14 dagar för att se hur det ser ut och om behandlingen behöver kompletteras. Effekten av de preparat vi använder är övergående, vilket är en av dess stora fördelar. Effekten sitter i ungefär tre till sex månader. Vi brukar säga att vill man ha konstant verkan bör man komma in för en behandling ungefär tre gånger per år.

Behandlingen utförs av legitimerad sjuksköterska!

© 2023 ALL RIGHTS RESERVED