Plasmabehandling hud

Föryngra huden med vampyrbehandling

Plasmabehandling är en naturlig och effektiv skönhetsbehandling där resultatet blir en ungdomligare, slätare och mer elastisk hud. En naturlig hudföryngring! Behandling med plasma är en injektionsbehandling som använder ditt eget blod. I blodet finns trombocyter, i dessa trombocyter finns en mängd olika proteiner som fungerar som tillväxtfaktorer för kroppens celler och vävnader. Ett exempel på denna funktion är när vi råkar skära oss. Då aktiveras aktiveras blodplättar i huden så att immunsystemet börjar reparera skadan. 

Denna effekt kan även användas för kosmetiska ändamål. Genom att ta några ml av patientens eget blod från en ven i armen för att sedan injicera detta tillbaka så startar man en inflammatorisk process och huden återfår spänst och elasticitet. Blodplättarna som finns i plasman aktiveras för att släppa tillväxtfaktorer som sedan stimulerar dina egna stamceller. De aktiverade plättarna injiceras sedan in i vävnaderna för att påbörja processen av biostimulation.

PRP hud

Viktiga indikationer

Plasmabehandling är en naturlig och effektiv skönhetsbehandling som kan behandla slapp, tunn, torr och trött hud, ojämn hudton, ojämnt pigment och svårbehandlade ärr (t.ex efter akne), rynkor, och mörka ringar under ögonen (när ringarna är p.g.a pigment och eller tunn hud som gör att blå kärl lyser igenom). Man kan behandla hela kroppen och oftast utför vi plasmabehandling på dessa områden: Ansikte Dekolletage Händer Hårbotten Bristningar Brännskador.

  • Inget smärtstillande, blodförtunnande eller alkohol 24 timmar innan behandling. 

  • Drick minst 6-8 glas vatten dagen innan behandlingen. 

  • Det är viktig att ha ätit ordentligt innan behandlingen. 

  • Undvik att träna / svettas på behandlingsdagen och dagen efter.
  • Ingen alkohol en dag efter behandlingen.
  • Smink bör undvikas i minst 24 timmar efter behandlingen.
  • Undvik att bada i klorerat vatten eller sola solarium.

Behandlingen utförs genom att man tar en viss mängd blod från klienten. Sedan centrifugeras blodet och blodplasman separeras. I blodplasman finns det tillväxtfaktorer, cellulärmatrix och hyaluronsyra som sedan injiceras tillbaka till huden i små mängder med en mycket tunn nål. Processen är poliklinisk och återhämtningen sker snabb.

Resultaten är individuella men 1-3 behandlingar rekommenderas per år med 4-6 veckors mellanrum. Däremot finns det ingen gräns på hur många behandlingarna som kan utföras. Ansvarig behandlare kan utforma en behandlingspaket som passar klientens tillstånd.

Resultatet av din plasmabehandling är en synbart yngre hud med färre rynkor och ökad elasticitet. De faktorer som påverkar hur effektiv behandlingen blir för dig är bland annat din hälsostatus men också ålder, kost, rökning och din huds initiala status. Under de första dagarna efter en plasmabehandling kommer blodplättarna att frigöra tillväxtfaktorer som resulterar i produktion av kollagen och en bättre hudstruktur. Denna effekt fortsätter att verka upp till tre månader efter behandlingen.

Ingen risk för infektion.
Ingen risk för utbuktningar eller klumpar.
Ingen risk för asymmetri.
Ingen risk för allergi.

Långvariga resultat och möjlighet att behandla flera områden samtidigt.
Jämfört med andra behandlingar är priset lågt för samma resultat. ​

Hudbehandlingar med plasma

Vi svarar på alla dina frågor och funderingar. Tillsammans går vi genom dina önskemål och ger rådgivning samt prisförslag

Observ skin diagnostic är det allra senaste inom hudanalys. Med denna 3D scanner kan vi kan vi se under huden och förstå underliggande hudproblem. Men hjälp av bilderna kan vi skräddarsy ett hudvårdsprogram som lämpar sig för just dig. Genom analysresultatet kan vi också bedöma effekten av behandlingar och produkter och visa på faktiska förändringar i din hud.

Hur går det till? Ansiktet fotas i olika ljus och vi analyserar det som syns. Här visas hudstruktur, pigmentförändringar och blodkärl som ligger under hudens yta och som inte kan ses i vanligt dagsljus.

Vi bjuder på hudanalysen vid bokning av kurbehandlingar över 3000:- (före- & efter analys) eller vid vid köp av produkter för minst 1500:- i samband med hudanalysen.

Plasmabehandling är en av de största nyheterna på den svenska skönhetsmarknaden.

Metoden går ut på att man utnyttjar blodplättarnas läkande egenskaper genom att injicera en liten mängd av kundens egen blodplasma i området man vill behandla.

Plasmabehandling passar dig som letar efter en naturlig och effektiv skönhetsbehandling och: behöver vitalisera huden i ansikte, hals, dekolletage eller händer (trött hud, slapp hud, dålig hudton, torr hud) och/eller har ålderstecken i huden (veck, rynkor, kollapsad hud, minskad densitet i huden).

Resultatet av injektioner med plasma är en yngre hud med färre rynkor och ökad elasticitet. Vi är dock alla unika och resultatet påverkas av faktorer som din generella hälsostatus, ålder, kost, rökning och din unika hudtyp.

För bästa resultat bör du genomföra tre injektioner med en månads mellanrum och därefter minst en behandling per år.

Personer som inte bör få behandling med plasma: Personer med hudsjukdomar, SLE, Porfyri, allergi, cancer, blodsjukdomar, svåra metabola och systemiska sjukdomar, blödarsjuka eller misstanke om sepsis bör inte få behandling med plasma.

Lyxpaket:  Behandlingen börjar med en utförlig examination av huden.

Plasmabehandling (vampyrbehandling) + filorga skin booster serum + microneedling. Behandlingen avslutas med en facial hyaluronic mask.

  • Att tänka på innan behandlingen.
  • Inget smärtstillande, blodförtunnande eller alkohol 24 timmar innan behandling.

För mer information, boka en hudvårdskonsultation hos oss.

© 2023 ALL RIGHTS RESERVED