Sherry Beauty Estetik

Vanliga frågor

Har du en fråga kring din nästa behandling?
Här hittar du svar på dem vanligaste frågorna.


Young caucasian woman getting botox cosmetic injection in the lips. Beautiful woman gets botox injection in her face. Adult girl gets cosmetic injection of botox in a clinic. Beauty treatments

BOTOX

Botulinumtoxin används för att släta ut linjer i ansiktet som uppkommit på grund av mimik. Botulinumtoxin hindrar nervimpulserna som skickas ut till muskeln vilket i sin tur leder till att där du applicerar Botulinumtoxinet slappnar musklerna av. Detta i sin tur leder till att rynkorna som uppkommit på grund av mimiken slätas ut och blir inte lika synliga vid ansiktsrörelser. Botulinumtoxin används vanligtvis på de områden där det uppkommit rynkor till följd av muskelaktiviteten i det specifika området.

Liksom många andra injektioner kan smärtan av botox variera från person till person. Alla människor upplever smärta på olika sätt. En del känner inte det alls och en del kan uppleva en mindre smärta från behandlingsområdet. Den beskrivna känslan brukar vara en’’svidande’’ känsla i samband med injektionen. Det finns lokal anestesi i form av Lidokain som går att få på plats om så önskas innan behandlingen.

Du kan se en liten effekt redan efter 72 timmar och som kommer att öka gradvis. Den fulla effekten uppnås efter 10–14 dagar. Effekten som uppkommer beror på den givna dosen och injektionstekniken.

Effekten kan variera från person till person men ett bra resultat bör hålla mellan cirka 3–6 månader.

Behandlingen tar cirka 20 minuter. Din injektionsbehandlare kommer att utföra en
ansiktsanalys tillsammans med dig för att se vilka områden på just ditt ansikte som behöver behandlas.

Vi här på Sherry Beauty Estetik använder oss av Botox Dysport®.

Vanliga biverkningar som kan uppkomma efter behandlingen är små blåmärken vid insticksstället och en lätt huvudvärk efter behandlingen. Andra biverkningar som inte är så vanligt men som kan uppstå är hängande ögonlock som beror på att när man behandlar pannan kan musklerna som påverkar ögonbrynens rörelse påverkas.
Detta i sin tur leder till att det kan bli ett’ ’hängande’’ ögonlock. Denna biverkning är inte vanligt och drabbas cirka endast 5%. Effekten av biverkningen kan sitta i ungefär 2-4 veckor, därefter försvinner det.

Du behandlas inte om du har en överkänslighet mot botulinumtoxin eller någon av dess komponenter. Behandling med Botulinumtoxin bör undvikas om man har en hudinfektion i området som ska behandlas, om du känner dig allmänt sjuk eller har en pågående infektion i kroppen och går på behandling. Vi utför heller inte någon behandling om du är gravid eller ammar, detta gäller för alla får estetiska behandlingar på kliniken samt vid olika sjukdomstillstånd som ALS och Myastena Gravis.

Tänk på att inte röra insticksstället efter behandlingen. Du kan återgå till din vanliga sysselsättning direkt efter behandlingen. Tänk på att inte trycka eller massera på området då det kan leda till att botoxen sprider ut sig och kan då påverka andra muskler i närområdet. Första dygnet bör du undvika direkt solljus, extrem värme, varmdusch och hård träning.

FILLERS

Fillers är hyaluronsyra som är ett ämne som redan finns i vår kropp och 50% av detta ämne finns placerat under hudens djupare lager. Hyaluronsyra är en vattenbindande sockermolekyl som bildar ett geléliknande ämne i huden när den binder vatten. Denna substans har en smörjande och återfuktande effekt i huden. Hyaluronsyra har även en stötdämpande effekt som vi använder oss av som fyllningsmedel mellan de olika fibrerna i huden så som elastin och kollagen. Med tiden förlorar vi hyaluronsyra och bristen på detta ämne leder till att huden förlorar sin elasticitet, blir torrare och rynkor blir alltmer tydliga. För att bevara en sund och frisk hud är det nödvändigt att använda sig av hyaluronsyra.

Det finns väldigt många olika fillersmärken ute på marknaden idag. Vi har valt att arbeta med de mest säkra och attraktiva produkterna som finns just nu på marknaden. Den största skillnaden mellan de olika fillers märken är hur de har framställts hos företaget och hur mycket produkten renats och förfinats. Det i sin tur resulterar i hur mycket vatten den fillers man väljer att använda drar åt sig och hur fort produkten bryts ner. De märken som vi har valt att arbeta med är ledande i marknaden och är Stylage, Juvederm, Art Filler Filorga och Revolax. Ingen av dessa produkter är bättre eller sämre än den andra. Vi kommer tillsammans överens innan behandlingen om vilket område som ska behandlas och sedan väljer vi den fillern som passar bäst till det aktuella området.

Likt andra behandlingar kan fillers kännas när medlet tränger in i huden. En del personer kan uppleva att vissa områden i ansiktet gör mer ont än andra. Läppar innehåller mycket nervtrådar därför kan även smärtan upplevas annorlunda i läpparna. Det finns lokalbedövning att få på plats i form av Lidokain och våra sprutor innehåller även bedövningsmedel som resulterar i att medlet känns mindre när det tränger in under huden.

Resultatet syns omedelbart efter behandlingen men det kan även uppstå en svullnad
som kommer att försvinna inom ett par dagar och därefter kan man se slutresultatet.

Nej. Vi utför inga behandlingar på personer som är under 18 år, även om man har målsmans underskrift/godkännande.

Hur länge fillers håller efter en behandling är väldigt individuellt, vilket område man ska behandla och vilken livsstil man har. Eftersom fillers är uppbyggt på Hyaluronsyra som redan finns i kroppen, bryts den ner och har inte ett permanent resultat. Vanligtvis håller en fillersbehandling mellan 3-9 månader beroende på vilket område som behandlas. På en del ställen kan hyaluronsyran brytas ner snabbare på grund av vävnaden som finns under huden påskyndar processen, beroende på behandlingsområde.

Ja, eftersom fillers behandlingar inte är permanenta och försvinner med tiden så kommer formen på de behandlade områdena att återgå till sin ursprungliga form så småningom.

I vissa fall kan det finnas hudfickor under huden där fillers kan ansamla sig och bilda vätska runt sig vilket leder till en inkapsling. Dessa inkapslingar är inte långvariga och inte heller farliga. Inkapslingarna försvinner normalt efter ett par veckor. Skulle dessa inte försvinna är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Vanliga biverkningar som kan uppkomma i samband med en fillersbehandling är blödning i samband med behandlingen, blåmärken och svullnad precis efter behandlingen. Dessa biverkningar kvarstår i ungefär en vecka. Mindre vanliga biverkningar som kan uppstå är infektion, utslag och överkänslighet. Vid mindre vanliga biverkningar är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig genom hela processen.

Ja, fillers som är hyaluronsyra baserade går att bryta ner fortare med hjälp av ett antidotmedel som heter Hyalase. Medlet bryts då ner och inom 24 timmar har du fått tillbaka ditt ursprungliga utseende.

Efter en fillersbehandling finns det olika saker att tänka på. Du bör undvika att sola, bastu och ångbad eller utsätta dig själv för extrem kyla under en period (upp till 2 veckor beroende på eventuell svullnad). Undvik make-up på det behandlade området upp till 12 timmar efter behandlingen. Undvik att dricka alkohol 24-48 timmar efter behandlingen då detta kan öka den aktuella svullnaden som uppstått i samband med injektionen. Undvik intensiv träning 24-48 timmar efter behandlingen. Undvik att massera det behandlade området i upp till 2 veckor förutom om du behandlat läppar, handrygg och halsen. Undvik gärna NSAID preparat i form av Albyl, Magnecyl, Ipren och Voltaren eller liknande preparat som har en antiinflammatorisk effekt eftersom det kan öka blödning i det behandlade området upp till 2 veckor efter behandlingen. Om du behöver ta smärtstillande tabletter kan du använda dig av Paracetamol som är den verksamma substansen ibland annat Alvedon och Panodil. Undvik ansiktsbehandlingar i form av vaxning, kemisk peeling, microneedling (dermapen), microdermabrasion, IPL eller en del laserbehandlingar upp till två veckor både innan och efter en injektionsbehandling.
Du kan även efter din behandling köpa det receptfria läkemedlet, Hirudoid som är en salva vars uppgift är att tränga in i de ytliga vävnaderna som finns i huden och motverka bildandet av de ytliga blodpropparna som uppkommit i samband med injektionsbehandlingen. Detta i sin tur leder till en snabbare upplösning av blåmärkena och svullnaden.

HUD BEHANDLIGAR

Det är viktigt att du inte är solbränd eller har solat de tre senaste veckorna innan behandlingen. Du får inte heller sola mellan dina behandlingar om du ska genomföra flera. Använd hög solskyddsfaktor på det behandlande områden. Och helst ingen smink på 24 timmar.

Det beror på vad för typ av hudproblem man har, de röda ytliga ärr man får från utslag och finnar är det första som reduceras och då kan man se en viss skillnad redan veckan efter behandlingen har utförs. Vill man behandla stora porer eller akne ärr kan det ta 3-4 veckor innan man får ett synligt resultat. Efter en hudbehandling kommer huden att fortsätta arbeta i 3-6 månader och därför kan resultatet komma smygandes.

Det behövs endast en behandling för att fräscha upp huden men däremot flera behandlingar om du har en hudtillstånd eller skadad hud.

De flesta hudbehandlingarna är smärtfria med minimum obehag. Vid behandling där injektioner utförs kan bedövning användas. Pulsen är dessutom väldigt snabb, så den smärta du eventuellt känner går över snabbt.

  • Det är extra viktigt att vårda huden efter en ansiktsbehandling.
  • Du bör undvika att sola, bastu och ångbad eller bada i klor.
  • Undvik make-up upp till 24 timmar efter behandlingen.
  • Det är viktigt att behålla ansiktet ren och att använda solskyddsfaktor SPF 50. 

Du bör normalfall om inte andra komplikationer uppstår vid din behandling göra ansiktsbehandlingar efter 10-14 dagar.

© 2020 All rights reserved​